Tényleg szükség van ingatlanirodára egy lakás eladásához?

  • 3 év
  • 1

Mennyit ér az Ön lakása? Hol érdemes meghirdetni? El tudja adni magánszemélyként, vagy bízzon meg inkább ingatlanirodát az értékesítéssel? Rengeteg kérdés merül fel az emberben, amikor úgy dönt, hogy eladja az ingatlanát. Van, amikor jobban jár, ha Ön adja el, és van, amikor megéri egy ingatlanirodával szerződni. A mai cikkben segítünk dönteni! Ingatlanirodát vezetni kissé hálátlan szakma: sokan nem bíznak bennünk, pedig igenis léteznek olyan profi és megbízható ingatlanirodák, ahol tényleg azt kapja a pénzéért, amiben az elején megegyeztek.

Ahogy kenyeret sem mindenki süt otthon (pedig az igazán nem nehéz), úgy az ingatlant is érdemes szakértőre bízni, aki megkönnyítheti a dolgát mind a hirdetések feladása, mind a vásárlók felkutatása terén, sőt, a szerződéskötésben és banki ügyintézésben is segíthet Önnek.

Megmutatjuk, miért és mikor érdemes ingatlanosra bíznia lakása eladását.

3+1 ok, amiért jobban jár, ha ingatlanirodára bízza az értékesítést

1. Többféle hirdetési felületet vehet igénybe, sőt, marketing stratégiát kap

Ma már a legfelkapottabb hirdetési felületek mind pénzbe kerülnek, ráadásul a legtöbbször nem is kis összegekről beszélünk. Ilyenkor mérlegelni kell, hogy melyik oldalakat vesszük igénybe és kalkulálni, mennyit érdemes még kifizetni a megjelenésekért. Amennyiben ingatlanos segítségét veszi igénybe, nem kell emiatt aggódnia, biztos, hogy a legfelkapottabb felületekre kerülnek majd fel a lakás képei és leírása – sőt, a legtöbb irodának saját, belső listája is van a konkrét érdeklődőkkel, akiknek el tudják küldeni a hirdetést. Természetesen az sem mindegy, hogy fogalmazunk egy ilyen hirdetésben és az sem, milyen minőségűek a fotók, melyeket feltöltünk mellé. Hiszen gondoljon csak bele, Ön is szívesebben olvas egy frappáns hirdetést gyönyörű képekkel, nem igaz? Egy jó ingatlanos mindezt megoldja egyedül.

2. Egy vérbeli ingatlanos kiemeli a pozitívumokat

Bármilyen remek vétel is egy ház vagy lakás, mindig vannak pozitívumai és negatívumai, mely nyilván az érdeklődőknek is fontosak. Az ingatlanos feladata az, hogy a pozitív tulajdonságokat kiemelje, míg a negatívokról korrekt módon tájékoztassa a potenciális vevőt, úgy, hogy igazán vonzóvá tegye az ingatlant.

3. Teljes körű segítséget kap

Ha egy ingatlanirodával szerződik, akkor nem csupán a lakás eladása szerepel majd a megállapodásban. Egy jó ingatlaniroda vállal banki ügyintézést, segítségére lesz a hitel tanácsadásban, végigkíséri a szerződéskötésen, valamint segít a ma már kötelező energetikai tanúsítvány beszerzésében is. Emellett szakértők az értékbecslésben is, így az aktuális piaci áraknak megfelelően tudja majd értékesíteni az otthonát.

+1. Nem kell, hogy az eladással töltse az életét

Ha jó a hirdetése, nagyon sok érdeklődője lesz, akik nagyon sok kérdést feltesznek – akár olyanokra is rákérdeznek, ami szerepelt az hirdetésben. Az Ön főnöke, vagy családja mit szól hozzá, ha állandóancsörög a telefonja? Ha egy ingatlanirodával szerződik, nem Önnek kell válaszolnia az érdeklődők kérdéseire. Nem okoz problémát, hogy munkaidőben hívják, sőt, az Ön időbeosztásától függetlenül tud a potenciális vevő és az ingatlanos időpontot egyeztetni, még csak nem is feltétlenül kell jelen lennie a ház bemutatásánál. Ez különösen akkor nagyon nagy könnyebbség, ha nem azt a lakást vagy házat árulja, amelyben él, hanem minden alkalommal oda kellene utazni. Milyen egy megbízható ingatlaniroda? Olyan, ahol a fentebb felsorolt szolgáltatásokat mind megkapja. Korábbi cikkünkben már leírtuk, honnan lehet felismerni a megbízható ingatlanirodát. Ha szeretné, hogy Ön is egy profi ingatlanirodára bízhassa lakása eladását, akkor nálunk a legjobb helyen jár. Vegye fel velünk a kapcsolatot és bízza ránk ingatlanának eladását!

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare