Szegedi ingatlaniroda válaszol

Mi mindig azt javasoljuk, hogy helyi ingatlanirodát válasszon. Egy helyben lévő, esetünkben szegedi ingatlaniroda pontosan ismeri a régió piaci helyzeteit, így egy esetleges értékbecslés esetén sokkal pontosabban meg tudja határozni az árat. Emellett mindenképpen előny, hogy általában helyi ügyfélkörrel rendelkeznek, így az eladás mellett akár a vásárlásban is kérhet segítséget.

Irodánk Szegeden a Háló utca 8. szám alatt található.

  • Válasszon megbízható ingatlanirodát!
  • Mindent figyelmesen olvasson el!
  • Válasszon megbízható jogi képviselőt!

A foglaló a szerződés megköttetésének biztosítását szolgálja. Mindig a vevő adja foglalót. Fontos, hogy a foglaló mértékét mindig pontosan meghatározzuk és ezt a szerződésbe is belefoglaljuk.

Ha a szerződést teljesítik akkor a foglaló beleszámítandó a vételárba. Ha nem teljesedik be a szerződés a vevő hibájából, az átadott foglalót elveszíti. Ha a szerződés az eladó hibájából nem teljesedik be, akkor az eladó a kapott foglaló kétszeresét köteles megfizetni, Ha a szerződés mindkét fél hibájából válik semmissé, vagy egyik fél sem felelős, akkor a foglaló visszajár.

A foglaló mértékét a szerződő felek saját belátásuk szerint határozhatják meg, de általában a vételár 5-20%-a szokott lenni.

A szerződésben nagyon fontos, hogy pontosan meghatározzuk, hogy előlegről vagy foglalóról van szó. Gyakori hiba, hogy a két fogalmat összekeverik, így ez egy nagyon fontos szempont.

A foglalóval ellentétben az előleg nem a szerződést megköttetését biztosító összeg, hanem egy előre fizetés, melynek mértéke általában jelképes. Ha a szerződés nem jön létre, az előleg teljes összege visszajár.

Compare listings

Compare