Segítség, hátráltat az ingatlanos!

  • 3 év
  • 1

Ha az ingatlanszakmáról van szó, rengeteg előítélettel és rossz tapasztalattal találkozunk minden nap. Szeretnénk azt mondani, hogy ezek megalapozatlanok, de sajnos igaz, hogy valóban sok olyan ingatlanos van a piacon, akinek a munkája többet árt, mint használ. Most őszintén írunk arról, honnan ismerheti fel, ha hátráltatja az ingatlanos, és mit tehet ellene. Alapvetően kétféle ember létezik.

Az egyik, aki esküszik az ingatlanosok munkájára és nem vágna bele szakember segítsége nélkül az eladásba, a másik, akinek a hideg fut a hátán már akkor is, ha elsétál egy ingatlaniroda mellett. Ők azok, akik csalódtak már egy rossz ingatlanosban. Ha úgy érzi, hogy csak hátráltatja egy az ingatlanos jelenléte, akkor biztos lehet abban, hogy rosszul választotta ki az „szakembert”, akivel dolgozik. Mivel nagyon széles ma az ingatlanosok piaca Magyarországon, sőt, még Csongrád megyében is, igen sokféle emberrel találkozhat, aki azt állítja, hogy el tudja adni az ingatlanát. A helyzet az, hogy egy profi ingatlanos, pontosabban ingatlanszakértő megbízható, precíz és rugalmas. A tolakodó, már-már idegesítő, gyakran napokra eltűnő, magát szakembernek mondó személyek azonban csak hátráltatják az adásvételt. Ha az alábbiak közül bármelyik jelenséget tapasztalja, azonnal tegyen lépéseket és keressen inkább egy valóban megbízható szakembert!

Nem lehet elérni és ritkán hív vissza?

Ez az első jele annak, hogy az ingatlanosnak nem érdeke az Ön lakásának eladása. És ez a viselkedés bizony komolyan hátráltatja a procedúrát, ráadásul az Ön idejét is rabolja. (Az ezzel járó stresszről nem is beszélve.) Ha azt tapasztalja, hogy a szerződéskötés óta a választott ingatlanos gyakorlatilag felszívódott, és csak nagyon ritkán éri el e-mailben vagy telefonon, akkor máris kezdhet gyanakodni. Ugyanis ha Ön nem tudja elérni, akkor azok sem tudják, akiket érdekelne az eladó lakás. Egy profi ingatlanszakértő ugyanis bármikor elérhető. Amennyiben pedig esetleg éppen terepen van, vagy ügyféllel tárgyal, a lehető legrövidebb időn belül visszahívja Önt. Ha gyakran tapasztalja ennek az ellenkezőjét, ideje elgondolkozni másik ingatlanos keresésén.

Nem jelentkezik elég érdeklődő?

Ha úgy érzi, alig van érdeklődő az eladó ingatlannal kapcsolatban, esetleg azt tapasztalja, hogy olyan emberek tekintik meg a lakást személyesen, akikről már az első néhány mondat után kiderül, hogy nem ilyen konstrukciót keresnek vagy nincs ennyi pénzük a vásárlásra, gyanús, hogy az ingatlanos nem megfelelően kommunikál. Nem csak az érdeklődőnek, hanem az Ön számára is kellemetlen, ha a potenciális vevőnek láthatóan egészen más elképzelései voltak az ingatlanról. Egy profi szakember képes az érdeklődő igényeinek megfelelően megszűrni a rendelkezésre álló kínálatot, így szó sem lehet felesleges időtöltésről. Nem ismeri eléggé az ingatlant és nem meggyőző a fellépése? Szintén gyanús jel, amikor egy új ügyfélnek mutatja meg az eladó ingatlant a szakember, Ön viszont határozottan úgy érzi, hogy egyes kérdéseknél csak hebeg-habog, miközben bizonytalanul jár-kel a lakásban.

Egy igazi profi ugyanis alaposan feltérképezi az adott helyszínt, mielőtt hirdetni kezdi a szóban forgó ingatlant. Így megfelelően tájékoztathatja a potenciális vásárlókat, és hamar megtalálhatja az otthon következő tulajdonosát. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a nem megfelelő szakember valóban komoly hátrányt jelent az ingatlan eladása során. Figyelje az intő jeleket, és ha úgy érzi, hogy hátráltatja az ingatlanos, azonnal keressen másikat! Ingatlanirodánkban profi, lelkes és lelkiismeretes ingatlanszakértőket talál, nálunk a fentiek egyike sem fordulhat elő.

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare