„Miben könnyíti meg az életem egy megbízható ingatlaniroda?”

  • 3 év
  • 1

Egy új otthon vásárlása és a régi eladása nem mindennapi feladat, teljes embert kíván. Ha pedig nincsen gyakorlata az eladás és a vétel területén, akkor lehetséges, hogy valami balul sül el. Az ingatlanszakértő nemcsak a meglévő lakás eladásában, és az ideális új otthon megtalálásban segíthet, hanem biztosítja a nyugodt és szakszerű ügyintézést is.

Hogyan? Nézzük a részleteket!

Miben segíthet az ingatlanszakértő, ha Ön vásárló?

A legtöbbször, ha lakásvásárlásra kerül sor, azt megelőzi egy eladás is. A kettő összehangolása nem könnyű feladat. Gyakran előfordul, hogy a vásárló megtalálta álmai otthonát, azonban az eladással gondja akadt, de az is gyakori, hogy pont az eladás megy zökkenőmentesen, de még nem találta meg a jövőbeli otthont, és fogalma sincs, hova fog utána továbbmenni. A költözés önmagában stresszes, de a nem jól összehangolt eladás és vásárlás különösen feszült helyzetet teremthet. Egy valóban hozzáértő ingatlanszakértő segítségével csökkentheti az otthonváltással járó stresszt, hiszen az igények ismertetését követően jóval nagyobb adatbázisra lesz rálátása, mint azt elsőre gondolná, így lehetősége lesz elsőként értesülni, ha egy megfelelő lakás a piacra kerül, és az adott ingatlant rövid időn belül meg is tekintheti. Az ingatlanszakértő tehát gyorsan megtalálhatja Önnek álmai otthonát, anélkül, hogy Ön weboldalak tucatjait kutatná át naponta. A segítség nem csak a kutatásban jöhet jól, hanem az új ingatlan szempontjainak rendszerezésekor, vagy a döntés meghozásakor. Talán nem is gondolná, de egészen könnyen abba a hibába lehet esni, hogy az új lakásnak túl sok elvárásnak kell megfelelnie, így gyakran a vásárlók könnyen átsiklanak igazán jó lehetőségek felett. Az ingatlanszakértő segít rendszerezni, sorrendbe állítani az igényeket, majd ezek alapján objektív tényekkel segíti a felelősségteljes döntést. Ha pedig megszületett a döntés, a fizetés ütemezésében is segítségére lehet, vagy akár az Ön számára ideális hitel tanácsadást is kaphat.

Miben segíthet az ingatlanszakértő, ha Ön eladó?

Az természetes, hogy egy ingatlanos sokkal szélesebb körben képes hirdetni az Ön ingatlanát, azonban a siker kulcsa mégsem ebben rejlik. A gyors eladásokban fontos szerepet játszik a megfelelő kapcsolattartás, vagyis, hogy az eladó lakás paramétereit ismerve, könnyen összepárosítja a hozzá beérkezett vásárlói igényekkel. Lényegében hidat képez a kereslet és a kínálat között, ami mindenkinek előnyös, hiszen az eladó a lakás valódi értéket kapja, a vásárló pedig az igényeinek legjobban megfelelő otthont. Az ingatlanos feladata azonban nem csak a megfelelő érdeklődő megtalálását jelenti. Segít az ingatlan felmérésében, az ár megállapításában, és legfőképpen pedig olyan hirdetést készít, ami valóban felkelti az érdeklődést. Egy kitűnő szakértő a hirdetésben képes otthonáról egy vonzó, ugyanakkor reális képet festeni, és olyan képeket készít, amik valóban a legjobb oldalát mutatják a lakásnak. Ez pedig az eladás szempontjából nagyon fontos. Egy ingatlanszakértő az Ön idejét is kíméli: a hirdetéssel kapcsolatos kérdések, hívások nem az Ön privát telefonjára fognak érkezni, hanem a szakértő tartja a kapcsolatot a vevőkkel, így az Ön nyugalma biztosított. A lakás bemutatása során sem kell aggódnia, hogy mit mondjon, milyen sorrendben vezesse végig az érdeklődőket: az ingatlanszakértő tökéletesen képes bemutatni otthonát, így a leendő vásárló teljes és hiteles képet kaphat az ingatlanról. Ha nem akarja, ott sem kell lennie. Lényegében egy kiváló ingatlanszakértő képes a lakás eladást egyszerűbbé, kényelmesebbé tenni. Nem kell, hogy az eladás kizökkentse a hétköznapok teendőiből és plusz terhet jelentsen.

Szakértői segítséggel Önnek nincs más feladata, mint megtervezni új otthonát Miért ne tenné Ön is kényelmessé az ingatlan eladást vagy vételt? Szakszerű segítséggel az otthonváltás stresszmentes, örömteli élmény lehet. Keressen fel minket, és segítünk, hogy így legyen!

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare