Honnan lehet felismerni a megbízható ingatlanirodát?

  • 3 év
  • 1

Ma már annyi ingatlaniroda van a piacon, hogy teljesen összezavarodik az ember, mikor választania kell közöttük. Persze mindenki a legjobbat szeretné, de mi történik akkor, ha mindegyik iroda magát tartja a legjobbnak? A helyzet az, hogy vannak olyan tipikus jellemzők, melyek a garantáltan jó és megbízható ingatlaniroda ismérvei. Mutatjuk, mire érdemes odafigyelnie.

A megbízható ingatlaniroda 5 legfontosabb ismérve

1. Folyamatos kommunikáció
Már akár az első telefonhívásnál és találkozónál kiderül, mennyire tartja fontosnak a választott ingatlaniroda képviselője a hatékony és folyamatos kommunikációt. Ha úgy érzi, sokat kertel a személyes találkozó egyeztetésekor, elkésik, vagy rögtön a szerződést tologatja az orra alá az ismerkedés és a tájékozódás helyett, akkor érdemes gyanakodni. Hiszen az ingatlanos szakma lényege, hogy minden ügyféllel komolyan foglalkozzon, megismerje az elképzeléseit és az igényeit. Így az ügylet a ügyfél megelégedésével zárulhat.

2. Egyszerű időpont egyeztetés
Ha Önnek sikerült egyszerűen időpontot egyeztetnie az ingatlanirodával és mindig eléri telefonon vagy e-mailben az ingatlanost, akkor biztos lehet abban, hogy az érdeklődők és a leendő vásárlók is ilyen könnyen fel tudják vele venni a kapcsolatot. Ellenkező esetben sajnos nagy rá az esély, hogy nem csak Ön, de azok sem érik el, akiknek tetszene a lakás, így sok olyan embert veszíthet el, akik talán azonnal meg tudták volna venni az eladó ingatlant.

3. Részletes szerződés
Természetesen minden ingatlaniroda rendelkezik egy sablonszerződéssel, azonban előfordulhat, hogy valamilyen egyedi feltételnek is bele kell kerülnie. Ilyenkor az ingatlanirodának rugalmasnak kell lennie, nem ragaszkodhat feltétlenül az eredeti kikötésekhez. Ez nem csak a bizalom jele, de biztonságot jelent az Ön számára is.

4. Alapos utánajárás
Egy ingatlaniroda nem vállalhatja el úgy egy lakás vagy ház eladását, ha nem ismeri meg előtte részletesen az épületet. Hiszen ha ő nem kérdez és nem járja be alaposan a területet, akkor hogy tudna válaszolni az érdeklődőkben felmerülő kérdésekre? Ne bosszankodjon hát, ha a kiválasztott szakember sok kérdést tesz fel, esetleg minden sarkot alaposan megnéz a lakásban – ez éppen a megbízható ingatlaniroda védjegye.

5. Teljes körű szolgáltatások
A megbízható és profi ingatlanirodák nem csak a lakások és házak eladását intézik el Önnek, hanem előkészítik és végigkísérik az adásvétel folyamatát, banki ügyintézést, hitel tanácsadást is vállalnak, és természetes, hogy az energetikai tanúsítvány beszerzésében is segítenek. Ezzel segítenek Önnek, hogy gördülékeny és egyszerű legyen az ingatlaneladás.

A mi ingatlanirodánk célja, hogy a fent felsorolt pontok mindegyikének megfeleljünk. Ha van egy eladó ingatlana, bátran vegye fel velünk a kapcsolatot!

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare