Felújítási költségek 2024-ben

  • 2 hét
  • 1

Milyen felújítási költségek merülhetnek fel 2024-ben? Ebben a bejegyzésben az alapvető felújítások költségeiről szeretnénk tájékoztatást adni azoknak, akik a közeljövőben felújítást terveznek saját vagy megvásárolni kívánt ingatlanukban.

Nyílászárók felújítási költségei

A legnagyobb kérdés mindig a nyílászárók cseréje. Napjainkban a magas rezsi költségek miatt célszerű egy felújítást ezzel kezdeni, hiszen rengeteg pénzt spórolhatunk meg, illetve ezután érdemes elvégezni a festést, ugyanis ezek a munkálatok bontással járnak.

Az ablakok cseréjére egy példa:
120cm x 150cm kétrétegű ablak esetében műanyagból 90.000Ft, fából 220.000Ft.
Ugyanez háromrétegű ablak esetében műanyagból 120.000Ft, fából pedig 260.000Ft.

A bejárati ajtó, ami egyrészt a biztonságot adja, másrészről pedig amikor megérkezünk otthonunkba az ajtó fogad először. Ennek a cseréje 100cm x 210cm méretben műanyagból 325.000Ft, fából 390.000Ft és fémből 200.000Ft.

nyílászáró felújítási költségek

Burkolás felújítási költségei

A burkolás egy nagyon sok tényezős dolog, de a hidegburkolásnál 7-12.000Ft-os munkadíjjal számolhatunk négyzetméterenként. Ezt főként az határozza meg, hogy milyen állapotú a burkolandó felület. 
Melegburkolat esetén 3500Ft-tól indulnak a munkadíjak, de itt is sokat számít a felület.

Festés

A festés, ami általában a felújításunk végére kerül szintén egy olyan folyamat, amely lehet nagyon egyszerű, de lehet egy hatalmas munka is. Ha a festendő felület szép sima, akkor elég lehet csak maga a festés, viszont ha a fal repedezett, esetleg sok lyuk van rajta vagy egyszerűen csak csúnya, akkor glettelnünk is kell. Általában a festők itt is négyzetméterenkénti árat adnak meg, amely 1600Ft-tól 3500Ft-ig terjedhet. 

Szeretnénk elmondani, hogy ezek a felújítási költségek csak tájékoztató jellegűek, illetve saját tapasztalataink alapján áraztuk őket.

A következő bejegyzésünkben a víz, gáz és villanyhálózat felújításáról szeretnénk tájékoztatást adni.

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare