CSOK PLUSZ BUKTATÓK, KIZÁRÓ OKOK AZ INGATLANOKKAL KAPCSOLATBAN

  • 2 hét
  • 1

Az előző bejegyzésünkben leírt kritériumok sajnos rengeteg ingtatlant negatívan érintenek.

Tapasztalhattuk, hogy a családok beleszerettek egy ingatlanba, ezt követően pedig szembesülniük kellett azzal, hogy a ház vagy a lakás sajnos nem alkalmas a CSOK PLUSZ-ra. 

A következőkben beszámolunk néhány ilyen esetről:

-A kinézett és megvásárolni kívánt ingatlan falazata vegyes volt, azaz vályog és tégla keveréke. Ez például egy olyan probléma, amely kizárja az ingatlant ebből a finanszírozási módból.

-Egy másik eset, amikor az ingatlanban nem volt 12 négyzetmétert meghaladó lakószoba. Amikor ingatlant keresnek és a CSOK PLUSZ felmerül, mint lehetőség akkor ezt érdemes mindenképp előtérbe helyezni, ugyanis ez szintén egy kritérium, amelynek biztosan eleget kell tegyen az ingatlan.

-A fürdőszobabán nem volt fűtés. Elsősorban, ha valaki ingatlan vásárlás előtt áll és nézelődik a piacon erre nagyon kevés esetben figyel, de a CSOK PLUSZ csak olyan ingatlanra igényelhető, ahol fűthető a fürdőszoba.

-Az ingatlannak saját, önálló tetőszerkezete, kell, hogy legyen, sorházak esetén fallal el kell választani a szomszéd padlásterétől.

-Osztatlan közös tulajdonú ingatlan esetében mindenképp figyelni kell arra, hogy kizárólagos használati joga (használati megosztás) legyen az eladónak. Ez egy fontos szempont, hiszen, ha ez nincs meg, akkor nem fogja tudni megvásárolni ezzel a lehetőséggel. 

Ehhez kapcsolódóan fontos tudni, hogy az osztatlan közös tulajdon NEM kizáró ok, csak szükséges, hogy elegyen használati megosztás.

Amennyiben Ön és családja szeretné jelen lehetőség segítségével megvásárolni álmai otthonát, forduljon bizalommal irodánkhoz a kapcsolat menüpont alatt található elérhetőségeink valamelyikén

Előző bejegyzés

CSOK Plusz 2024

Szóljon hozzá!

Compare listings

Compare