Jelenlegi hely

Blog

Ki hirdesse az ingatlant – a tulajdonos vagy az ingatlaniroda?

Eldöntötte, hogy eladásra kínálja ingatlanát? Azt tudja már, hogyan szeretné meghirdetni? Saját maga szeretné intézni a hirdetést az ezzel járó gondokkal együtt, vagy inkább szakembert bízna meg? Ha még nem tud dönteni, mi szívesen segítünk!
Az ingatlan hirdetése nem egyszerű és nem gyors lefolyású dolog. Mielőtt belevágna, jó, ha tud pár dolgot az ingatlanhirdetéssel kapcsolatban – ebben segít a mai bejegyzésünk.

Átverés a kizárólagos szerződés?

Felmerült már Önben, hogy eladja ingatlanát? Eldöntötte már, ki fogja hirdetni? Egy vagy több ingatlanirodát fog megbízni az értékesítéssel? Rengeteg városi legenda és tévhit kering a kizárólagosságról, nézzünk utána, hogy jó ötlet, vagy átverés a kizárólagos szerződés?

Albérlet vagy saját lakás? Melyik éri meg jobban? Az ingatlanszakértő válaszol

Amikor az ember elkezd a saját életén gondolkodni, függetlenné válni és terveket szőni, az első,
ami megfordul a fejében, az az otthon. Albérlet legyen, vagy saját lakás? Melyiknek mik az előnyei
vagy a hátrányai? Ebben a döntésben segítünk Önnek a mai cikkünkkel.

Az ingatlanszakértő szuperképességei: mi mindenhez kell értenie egy ingatlanosnak?

A jó ingatlanos egyik legfontosabb tulajdonsága az, hogy rövid idő alatt bármilyen lakást vagy házat el tud adni. Tulajdonosként nyilvánvalóan Önnek is ez a legfontosabb, de belegondolt már abba, hogy voltaképpen mi mindenhez kell értenie egy ingatlanosnak ahhoz, hogy erre képes legyen? Mai cikkünkben összeszedtük a profi ingatlanos 4+1 szuperképességét – Ön is meg fog lepődni mi minden van köztük!

Az 3 leggyakoribb ingatlanos átverés – mire figyeljen, hogy Ön ne legyen áldozat?

A lakásvásárlás önmagában is stresszes, hiszen az ember nem egy 10-20 ezer forintos nadrág, de még nem is egy 2 milliós autó megvételéről dönt. Ha pedig már eladásra került a korábbi ingatlan, akkor bizony sürgőssé válhat a költözés… A csalók gyakran pont ezt a kényszerhelyzetet használják ki, és verik át a vásárlókat kecsegtető és rendkívül gyors ajánlatokkal. Összeszedtük a 3 leggyakoribb átverést, és segítünk, hogy Önt ne lehessen megvezetni!

Miért éri meg Önnek a helyi ingatlanirodát választani? A szegedi ingatlaniroda válaszol

Szegeden szeretne ingatlant értékesíteni, esetleg vásárolni? Még nem tudja, hogy ingatlanszakértővel, vagy egyedül szeretné megvalósítani a terveit? Adunk egy kis segítséget a döntésben – eláruljuk, miért jó Önnek, ha egy helyi, azaz szegedi ingatlaniroda szolgáltatásait választja.

Mit kell tudni az ingatlanbefektetőkről?

Az „ingatlanbefektető” kifejezés a legtöbb lakástulajdonos számára ijesztően hangzik, ezért sokan elhárítják az ezzel kapcsolatos megkereséseket. Pedig valójában lakástulajdonosként Önnek nincs mitől tartania – a befektetési célú vásárlás ugyanis olyan, fejlődő üzleti stratégia, amely egy megbízható ingatlanszakértő közvetítésével jelentős előnyöket biztosíthat Önnek. Néhány fontos tudnivalóval azonban nem árt tisztában lennie – ebben a cikkben ezeket az információkat gyűjtöttük össze, külön figyelmet szentelve a szegedi befektetői lehetőségeknek.

Miért vannak magasan az ingatlanárak? – A tartós emelkedés 3 mozgatórugója és a várható tendenciák

Szakértők szerint 2016 óta tartja magát az évi 7%-os ingatlanár-emelkedés, ami a gazdasági szereplők és a magánbefektetők helyzetét is jelentősen befolyásolja. Ha Ön is új lakás vásárlását tervezi, esetleg a közeljövőben eladná az ingatlanját, nem árt tisztában lenni a jelenség okaival és a várható tendenciákkal. Cikkünkből megtudhatja, hogy mi áll a magas árak hátterében.

 

Segítség, hátráltat az ingatlanos!

Ha az ingatlanszakmáról van szó, rengeteg előítélettel és rossz tapasztalattal találkozunk minden nap. Szeretnénk azt mondani, hogy ezek megalapozatlanok, de sajnos igaz, hogy valóban sok olyan ingatlanos van a piacon, akinek a munkája többet árt, mint használ. Most őszintén írunk arról, honnan ismerheti fel, ha hátráltatja az ingatlanos, és mit tehet ellene.

„Miben könnyíti meg az életem egy megbízható ingatlaniroda?”

Egy új otthon vásárlása és a régi eladása nem mindennapi feladat, teljes embert kíván. Ha pedig nincsen gyakorlata az eladás és a vétel területén, akkor lehetséges, hogy valami balul sül el. Az ingatlanszakértő nemcsak a meglévő lakás eladásában, és az ideális új otthon megtalálásban segíthet, hanem biztosítja a nyugodt és szakszerű ügyintézést is. Hogyan? Nézzük a részleteket!

Oldalak